Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ondanks twijfel effect, meer peuteracademies

Het aantal peuteracademies in Nederland neemt volgens het Algemeen Dagblad gestaag toe. Het staat echter ter discussie of dit soort initiatieven echt leidt tot een voorsprong.
Ondanks twijfel effect

De

Registreren

2 REACTIES

 1. Laat kinderen a.u.b. nog gewoon kind zijn. Ze moeten al zoveel. Het is een trend dat jonge kinderen als ‘miniatuur volwassenen’ worden gezien. Laat ze lekker spelenderwijs spelen en ontdekken in hun eigen tempo, waarom moet alles in een keurslijf volgens een vast programma? Het leven is niet te programmeren. De kinderen van 0-4 jaar die ik opvang in mijn gastouderopvang hebben helemaal geen achterstand en kunnen prima meekomen op school. Wat een onzin allemaal. Natuurlijk zijn er doelgroepen waarbij het allemaal wat moeizamer gaat, dat begrijp ik ook wel, maar kijk dan apart naar die groepen en bied maatwerk aan. Nu wordt maar gesuggereerd dat elk kind in Nederland een achterstand zou hebben. Onzin! De gastouders zijn tegenwoordig allemaal opgeleid en moeten aan alle eisen voldoen. Dat geldt volgens mij voor alle medewerkers in de kinderopvang. Dus het niveau is helemaal niet meer zo laag als men denkt. Bovendien wordt er in de gastouderopvang met kleine groepjes gewerkt waardoor de meeste kinderen met 2 jaar al ontzettend veel lange zinnen gebruiken en moeilijke worden goed kunnen toepassen. Heerlijk spelen in de buitenlucht dat is wat jonge kinderen nodig hebben. Zich vrij kunnen voelen en fantasie volop gebruiken. Dat is waar kinderen van leren.

 2. Lees alle reacties
 3. Kinderen hoeven niets verplicht, verduidelijkt locatieleidster Rebecca Kooijman in het Algemeen Dagblad. ‘We zijn geen school. We hebben het over kinderen van 3.’ De kinderen krijgen wel al stof aangeboden die ze normaal pas op de basisschool krijgen.
  waarom ‘software’ willen instaleren als de ‘hardware’ zich nog aan het ontwikkelen is. Moet je met je IPhone doen..
  Weet je zeker dat je een ‘vastloper’ hebt.
  Ze hoeven niks… maar zouden ze niets merken van een ‘verwachtingspatroon’ van hun lieve enthousiaste leidster/ouder ???
  Van ‘baat het niet? dan schaad het niet’ ben ik nog niet zo zeker.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.