Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ondanks bezuinigingen toch blijven opleiden in kinderopvang’

‘Ondanks bezuinigingen toch blijven opleiden in kinderopvang’

Door de bezuinigingen in de kinderopvang komen ook de scholingsbudgetten onder druk te staan. Terwijl de training van medewerkers juist belangrijk is. Dat stelt de Nederlandse Vakschool. De organisatie ziet desondanks manieren om scholing in de kinderopvang te financieren. 

Radius Opleidingen en Incrementum, de organisaties die schuilgaan achter de Nederlandse Vakschool, hebben in het afgelopen jaar een concept ontwikkeld waarbij er in tijden van bezuinigingen in de kinderopvang toch steeds bijgeschoold kan worden. Ze ontwikkelden een competentiegericht opleidingsprogramma dat deels gefinancierd kan worden middels de Wet Vermindering Afdracht (WVA). Dat gebeurt in de vorm van een maandelijkse korting op de loonbelasting. Zo draagt de overheid toch bij aan de kwaliteitsverbetering van de beroepsgroep, volgens de Nederlandse Vakschool. 
 
KindeRdam, Komkids en SKA (kinderopvangorganisaties uit respectievelijk Rotterdam, Schiedam en Alphen aan de Rijn) zijn de eerste kinderopvangorganisaties die met het programma gaan starten.

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.