Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM eist cel- en taakstraf in fraudezaak kinderopvangtoeslag

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam eist cel- en taakstraffen tegen drie verdachten in een grote fraudezaak met kinderopvangtoeslag. Zij fraudeerden voor 690.000 euro aan kinderopvangtoeslag tussen 2008 en 2013.
AdobeStock

Twee verdachten runden een kinderdagverblijf in Amsterdam. Zij vroegen kinderopvangtoeslag aan voor kinderen die helemaal niet of niet meer stonden ingeschreven bij hun kinderdagverblijf. Ouders hielpen mee. Zij schreven kinderen bij andere kinderdagverblijven in en deelden in de winst. Deze ouders moeten nu alles terugbetalen aan de Belastingdienst.

Kinderen zijn het slachtoffer

De zaak kwam aan het licht na een melding van andere ouders over de fraude. De officier van justitie vindt het ernstig dat de verdachten misbruik maakten van het sociale stelsel. Zij noemt de kinderen van de aanvraagouders de echte slachtoffers van de zaak.  Zij moeten straks jaren in armoede leven omdat het geld moet worden terugbetaald.

Deze week bood staatssecretaris Menno Snel (D66) van Financiën in een heel andere toeslagzaak zijn excuses aan voor de werkwijze van de Belastingdienst in de toeslagzaak die honderden ouders in 2014 dupeerde. ‘Het optreden van Toeslagen in dit dossier is tot mijn spijt niet altijd goed en zorgvuldig geweest.’ Lees meer over deze zaak

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.