Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM eist 20 jaar cel en tbs tegen Robert M.

20

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 20 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Robert M. De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak staat terecht voor het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen en het maken van beeldmateriaal van het misbruik van 31 van die slachtoffers.

Enorme gevolgen
‘Helaas is het seksueel misbruik van kinderen niet uniek’, aldus de officier van justitie. ‘Maar de ernst, de wijze en de schaal waarop M. dat heeft gedaan, is dat wel.’ En: ‘Het misbruik in deze zaak is van ongekende aard en omvang.’ De werkwijze van de verdachte omschreef de officier van justitie als geraffineerd en berekenend. De gevolgen van het misbruik voor de kinderen en hun ouders zijn volgens haar enorm.

Geen spijt
Het OM rekent het M. verder zwaar aan dat hij niet echt spijt lijkt te hebben van wat hij heeft gedaan en daar soms zelfs trots op lijkt te zijn. M. heeft tijdens het proces zelf verklaard dat hij werd verscheurd door zijn liefde voor kinderen en zijn seksuele voorkeur voor ze. Volgens de officier van justitie is die verscheurdheid echter niet terug te zien op de door hemzelf gemaakte beelden van het misbruik of in de chatgesprekken waarin hij erover opschepte.

Gekozen om met kinderen te werken
‘De verdachte heeft niet gekozen voor zijn seksuele geaardheid, maar hij heeft wel gekozen voor zijn gedrag’, aldus de officier. Ze doelde daarmee onder meer op het feit dat hij ervoor heeft gekozen om met kinderen te werken.

Lees meer in het Dossier Rechtszaak Robert M. >>

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.