Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM: directeur Hofnarretje niet vervolgd

Hofnarretje

Albert Drent, voormalig eigenaar en directeur van het Amsterdamse kinderdagverblijf ’t Hofnarretje, heeft zich niet schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Dat concludeert het Openbaar Ministerie (OM) na onderzoek naar de bedrijfsvoering bij het kinderdagverblijf waar de veroordeelde kindermisbruiker Robert M. werkzaam was.

Geen rol
Het OM onderzocht onder meer of Drent de lijsten met kinderen op zijn verblijf opzettelijk verkeerd invulde, een verdenking die ontstond na eerder onderzoek naar eventuele betrokkenheid van Drent bij de praktijken van M. Het OM stelde eerder al vast dat Drent geen enkele rol speelde bij of weet had van het misbruik.

Valsheid in geschrifte
De officier van justitie die het onderzoek leidde, concludeert dat de bedrijfsvoering van ’t Hofnarrretje te wensen overliet, maar vond geen bewijs voor valsheid in geschrifte. De advocaat van ouders van slachtoffers van Robert M., Richard Korver, liet weten dat hij overweegt het gerechtshof te vragen Drent alsnog te vervolgen voor valsheid in geschrifte. Net zoals hij namens zijn cliënten het hof heeft verzocht de voormalig directeur te vervolgen voor betrokkenheid bij de omvangrijke zedenzaak.

Opgelucht
Albert Drent meldde maandag via zijn advocaat Geert-Jan Knoops dat hij de beslissing van het OM ‘met tevredenheid’ heeft ontvangen. ‘Drent is opgelucht’, aldus Knoops. ‘Hij heeft altijd volgehouden dat hem geen blaam treft.’

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.