Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ode aan opa’s en oma’s: zondag 3 oktober is het Grootouderdag

500 kinderen bij Partou kinderopvang zijn deze week druk in de weer om een leuke verrassing voor opa en oma te maken. Zondag 3 oktober is het namelijk Grootouderdag. Tijd dus om hen eens in het zonnetje te zetten met bloemen en een vrolijke kleurplaat!
ode-aan-opas-en-omas-zondag-3-oktober-is-het-grootouderdag
Foto's: VidiPhoto

De kinderen mogen hun grootouders op 3 oktober verrassen met zelfgemaakte boeketten met rozen (het symbool van Grootouderdag), germini’s (kleine gerbera’s) en bessentakjes. Het doel van Grootouderdag is om de bijzondere relatie tussen jonge en oude generaties te vieren en om eenzaamheid tegen te gaan.

De bloemen, schaaltjes met steekschuim waarin de bloemen geprikt kunnen worden en bloemvoeding zijn gratis beschikbaar gesteld door verschillende bedrijven. De kleurplaat van de kinderen maakt het fleurige cadeau helemaal af.

Een kleine foto-impressie:

Tegen eenzaamheid

Grootouderdag is een initiatief van de Felini Foundation. Voorzitter Charles Lansdorp: ‘Deze dag voor opa’s en oma’s heeft vooral een feestelijk karakter, want onderling contact is vaak leuk omdat het uit het hart komt. Vandaar dat we diverse vrolijke activiteiten ontwikkelen voor kinderen bijvoorbeeld met bloemen. De samenwerking met Partou kinderopvang is als vanzelfsprekend. Ook deze organisatie zet zich in voor vriendschap tussen jong en oud. Dat maakt het leven leuker en is goed tegen eenzaamheid.’

Deel je foto’s

Knutselen jullie ook voor Grootouderdag? Stuur je leukste foto’s op naar kinderopvang@bsl.nl, dan kunnen wij deze delen op onze social mediakanalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.