Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noorderpoort en SKSG starten leer-werktraject voor pm’ers

Om problemen met het vinden van personeel te voorkomen, start onderwijsinstelling Noorderpoort in samenwerking met Stichting Kinderopvang Stad Groningen een 3-jarig werk- en leertraject Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4. De Groningse kinderopvangorganisatie biedt een dienstverband én betaalt de opleidingskosten.
Fotolia

Er is een groot tekort aan personeel in de kinderopvang. In de strijd om de beste pedagogisch medewerkers wringen kinderopvangorganisaties zich in allerlei bochten om op te vallen. Noorderpoort en Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) hebben een andere oplossing bedacht: een eigen opleiding in dienstverband. De kinderopvangorganisatie betaalt ook de kosten van het eigen 3-jarig werk- en leertraject Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4.

‘SKSG groeit terwijl de krapte op de arbeidsmarkt blijft. Omdat we meer gekwalificeerde mensen nodig hebben bieden SKSG en Noorderpoort een prachtige opleidingsmogelijkheid aan waarbij studenten werken bij SKSG en daarnaast één middag en avond naar school gaan. De studenten die deze BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) gaan doen, worden op die manier helemaal meegenomen in de hoge kwaliteitseisen die SKSG stelt en maken onderdeel uit van de SKSG-cultuur. Ze werken samen met collega pedagogisch medewerkers en leren het vak dus theoretisch en praktisch doordat ze zowel op school als op locaties van SKSG aan de slag gaan. Een combinatie die veel mensen aantrekkelijk vinden. ,’ aldus Anneke Huiting, Senior HRM adviseur SKSG.

In september 2019 start de opleiding; individueel wordt gekeken naar de mogelijkheid om de opleiding in versneld tempo te volgen. Mensen die de opleiding afronden voldoen aan de meest recente pedagogische kwalificaties om te werken in de kinderopvang en Integrale Kindcentra.

Voor zij-instromers en MBO-starters (18+) die geïnteresseerd zijn in de opleiding organiseert SKSG een informatieavond in Groningen op woensdag 13 maart van 19.00 tot 20.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.werkenbijsksg.nl .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.