Non-bereik peuters lager dan verwacht

De groep peuters die geen recht heeft op kinderopvangtoeslag, maar die ook nog niet naar een voorschoolse voorziening gaat, blijkt veel kleiner te zijn dan gedacht. De Asschergelden van 60 miljoen euro voor deze groep kinderen, is gebaseerd op 40.000 peuters. In werkelijkheid gaat het om 11.400 peuters.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

Dit schrijft Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken in een verzamelbrief kinderopvang. Voormalig minister Asscher maakte in 2016 in het kader van de harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk bestuurlijke afspraken met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over een uitbreiding van het aanbod van voorschoolse voorziening. De groep peuters die niet werd bereikt met kinderopvangtoeslag, maar ook niet met VVE-subsidie, moest beter bereikt worden. Via een decentralisatie-uitkering kregen gemeenten een jaarlijks budget om deze groep peuters beter te bereiken.

Nulmeting

Het bedrag van 10 miljoen euro per jaar, oplopend tot 60 miljoen euro in 2021, werd gebaseerd op een

0
970

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.