Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog nooit zo weinig fusies

Er fuseerden in 2009 zo weinig bedrijven met elkaar dat het aantal nog nooit zo laag is geweest sinds 1970. In totaal (over alle sectoren gemeten) fuseerden er 335 bedrijven met elkaar. Dat is een afname van 33 procent.

Kinderopvang scoort vrij hoog
De logische verklaring is waarschijnlijk de economische crisis. Het derde kwartaal in 2009 waarin de crisis het ergst was, was het dipetepunt met 67 meldingen bij de SER (Sociaal Economische Raad). Fusies in de thuiszorg en de kinderopvang beslaan het grootste deel van fusies in de non-profitsector. Dat betekent dat de kinderopvang de verschillen met andere jaren kleiner zijn.

Laatste kwartaal scoorde goed
Ondernemingen en organisaties in de marktsector die willen fuseren of die een overname willen doen, moeten dit op grond van de gedragsregels melden aan de vakorganisaties in de sector en aan de SER. Dit moet gebeuren op een zodanig moment dat de vakorganisaties nog invloed kunnen uitoefenen. Het laatse kwartaal van 2009 scoorde opvallend genoeg het hoogste qua aantal fusies (115 meldingen). Dat toont aan dat er een klein herstel zichtbaar is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.