Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nog geen cao-akkoord kinderopvang

Nog geen cao-akkoord kinderopvang

Brancheorganisatie Kinderopvang en de vakbonden hebben na drie bijeenkomsten nog geen akkoord voor een nieuwe cao kinderopvang. Er is een spanningsveld tussen aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden enerzijds en het effect van de bezuinigingen op de kinderopvang anderzijds. Wel hebben de sociale partners afspraken gemaakt over de pensioenpremieverdeling en de indexatie van de kostenvergoedingen voor 2012.

Hogere pensioenpremie
De pensioenpremie voor de werknemer bedraagt dit jaar 10,53 procent en voor de werkgever 13,27 procent. In totaal komt dit voor 2012 uit op 23,8 procent. De premielast is gestegen ten opzichte van vorig jaar, vorig jaar was de premielast nog 13,08 procent voor werknemers en 10,32 procent voor werkgevers. Ondertussen heeft pensioenfonds PFZW laten weten dat hun dekkingsgraad op dit moment 97 procent is in plaats van de vereiste 100 procent. Toch is er nog geen reden om de pensioenen op korte termijn te verlagen.

Gelijkwaardige vergoedingsbedragen
De premie voor het arbeidsongeschiktheidspensioen blijft in 2012 ongewijzigd en bedraagt 0,4 procent. Tot slot zijn de vergoedingsbedragen gewijzigd. Dit zijn vergoedingen voor gebroken diensten, reiskosten woon-werkverkeer en werkgerelateerde verblijfskosten. Hier zijn amper veranderingen in waarneembaar ten opzichte van 2011.

Bekijk hier de vergoedingsbedragen voor 2012 >>

Bekijk hier het pensioenpremie-overzicht >>

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.