Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe toeslag-app van de Belastingdienst voor ouders

Ouders kunnen via een nieuwe app van de Belastingdienst gegevens over hun kinderopvangtoeslag bijhouden en wijzigen. Via de app kunnen ouders eenvoudig informatie doorgeven die van invloed is op de hoogte van hun kinderopvangtoeslag.
Fotolia

Het gaat dan bijvoorbeeld om een wijziging van het inkomen of het aantal uren dat de kinderen naar de opvang gaan. Gebruikers krijgen een melding als de gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met daarbij de vraag deze aan te passen.

Belangenvereniging BOink was betrokken bij het ontwerp van de app, samen met onder meer het ministerie van SZW.

Feedback delen

De app is de afgelopen maanden getest door een groep van 200 ouders. Gebruikers kunnen hun feedback met de fiscus delen.

Ook de organisaties in de kinderopvang zijn betrokken bij de app. Zij gaan maandelijks opvang- en betalingsgegevens delen met de Belastingdienst. Deze worden vervolgens gebruikt om ouders via de app een melding te sturen als hun gegevens niet meer kloppen.

App Store en Google Play

Voor iPhones en andere Apple-devices is de app te downloaden in de App Store. Voor Android-apparaten kun je de app downloaden op Google Play.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.