Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe modelrapporten kinderopvang gepubliceerd

In de modelrapporten voor de kinderopvang staat exact waar de inspectie op let tijdens een (on)aangekondigd bezoekje. Het ministerie van Sociale Zaken heeft de rapporten voor alle vormen van kinderopvang geactualiseerd.
De modelrapporten voor de kinderopvang worden gemiddeld twee keer per jaar geactualiseerd.
De modelrapporten voor de kinderopvang worden gemiddeld twee keer per jaar geactualiseerd. - Foto: ANP

De modelrapporten zijn beschikbaar voor gastouders, gastouderbureaus, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en bso’s. Ze geven exact weer welke kwaliteitseisen worden getoetst tijdens de inspectie. De modelrapporten worden gemiddeld twee keer per jaar aangepast.

Inspectie-onderdelen

Het modelrapport voor de dagopvang, bso en peuterspeelzalen is ingedeeld in zes domeinen. Dit zijn ‘Kinderopvang in de zin van de Wet Kinderopvang, Pedagogisch klimaat, Personeel en groepen, Veiligheid en gezondheid, Accommodatie en inrichting en Ouderrecht. Bij gastouders ontbreekt dit laatste onderdeel. De rechten van ouders worden voor een groot deel geregeld bij de gastouderbureaus waar zij onder vallen. Gastouderbureaus worden nog getoetst op hun Kwaliteit en niet op het onderdeel Accommodatie en inrichting.

Download hier de inspectierapporten:

Minister Asscher wil de kwaliteitseisen in de kinderopvang herijken. Hiervoor heeft hij concrete voorstellen gedaan, zoals het veranderen van de ratio in babygroepen en bso’s en mentorschap voor alle kinderen. BOinK en Brancheorganisatie Kinderopvang krijgen tot eind oktober 2015 de kans om op de voorstellen te reageren. Lees meer >>

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.