Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe modelrapporten beschikbaar

Marianne Velsink
Rijksoverheid heeft onlangs de nieuwste modelrapporten 2016 gepubliceerd voor alle vormen van kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Handig om te zien waar de inspectie op let tijdens een bezoek.
Modelrapporten 2016.jpg
De modelrapporten voor de kinderopvang zijn onlangs aangepast. - Foto: iStock

Alle toezichthouders in Nederland werken met dezelfde formulieren en vragenlijsten om de kwaliteit van een locatie te beoordelen. Ieder jaar, soms vaker, worden deze modelrapporten aangepast volgens de nieuwste regels in de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen en andere relevante regelingen.

Domeinen

Door het rapport door te nemen, wordt duidelijk waar een toezichthouder op inspecteert. In het ‘Overzicht bevindingen’ staan de bevindingen van de toezichthouder heel kort per inspectie-domein samengevat en in ‘Het inspectie-onderzoek’ staan ze per inspectie-item uitgewerkt.

Download het modelrapport voor dagopvang

Download het modelrapport voor bso’s

Download het modelrapport voor gastouders

Download het moderapport voor gastouderbureaus

Download het moderapport voor peuterspeelzalen

Het invullen van lijstjes is passé en niet voldoende toegespitst op toepassingen in de praktijk. Minister Asscher en branchepartijen willen daarom dat de jaarlijkse risicoinventarisatie vanaf 2018 verdwijnt. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.