Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe kinderopvang in locaties van ‘omstreden’ kinderdagverblijf de Droomtuin

Kinderopvang Eigenwijze heeft vandaag de deuren geopend, in de oude locaties van kinderdagverblijf de Droomtuin in Cromvoirt. De Droomtuin moest begin juni per direct de deuren sluiten, omdat volgens de GGD de veiligheid van kinderen niet kon worden gegarandeerd. Na twee maanden kunnen de kinderen vandaag weer terug naar de kinderopvang.
AdobeStock

Dat meldt het Brabants Dagblad.

De Droomtuin kreeg eerder dit jaar een ‘herstelperiode’ om de overtredingen die de GGD constateerde, te herstellen. Het kinderdagverblijf kampte al enkele jaren met problemen en tijdens inspecties werden er jaarlijks verschillende overtredingen vastgesteld. De GGD sloot op 18 juni 2020 beide vestigingen van de Droomtuin in Cromvoirt, na een geëscaleerd arbeidsconflict.

Nieuwe start

De Bossche kinderopvang Eigenwijze nam begin juli de Droomtuin in Cromvoirt over. Tijd voor een nieuwe start. ‘We hebben de afgelopen tijd rigoureus gebouwd, gepoetst en geverfd. Vooral de locatie aan de St. Lambertusstraat heeft een metamorfose ondergaan, want daar was de boel flink verouderd’, zegt Sandra Mariman van Eigenwijze tegen het Brabants Dagblad.

GGD-inspectie

Dezelfde GGD-inspecteur die de overtredingen van de Droomtuin vaststelde, heeft inmiddels een bezoek gebracht aan de locaties van Eigenwijze in Cromvoirt. ‘De inspecteur was zeer te spreken en heeft al een definitief rapport geschreven. Alles is goedgekeurd. We kunnen aan de slag’, vertelt Mariman.

Ook zijn alle medewerkers van de Droomtuin overgenomen door Eigenwijze. De kinderen die terugkomen zien dus vanaf vandaag weer dezelfde gezichten als voor de sluiting.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.