Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe hulpmiddelen om werkplezier te vergroten

Wil je investeren in het werkplezier in jouw organisatie? De methode Plezier in Uitvoering is door FCB vernieuwd en als werkboek gratis verkrijgbaar voor werkgevers en werknemers in de kinderopvang. Organisaties die structureel aan de slag willen met het werkplezier kunnen daarnaast hulp van een coach inschakelen via het FCB.
<p>Het is juist in deze roerige tijden goed om eens na te gaan hoe het zit met werkplezier van jezelf en van de collega's om je heen.</p>
Het is juist in deze roerige tijden goed om eens na te gaan hoe het zit met werkplezier van jezelf en van de collega's om je heen. - Foto: ANP

Het is juist in deze roerige tijden goed om eens na te gaan hoe het zit met werkplezier van jezelf en van de collega’s om je heen. Geef en krijg je genoeg energie? Ben je in balans? Doe je je werk nog met dezelfde bezieling die je had toen je startte? Het programma Plezier in Uitvoering bestaat al langer in de kinderopvang, maar de methode is herschreven en opnieuw uitgegeven. Nieuw is  dat nu iedereen deze methode kan uitproberen, door het gratis werkboek aan te vragen op de website van FCB.

Teamspirit

Er zijn drie versies van het werkboek verkrijgbaar: één voor jezelf, één voor teams en één voor leidinggevenden. Het boek is op papier te bestellen en te downloaden. De werkboeken staan vol tips en informatie. Voor teams staan er teamoefeningen in die de teamspirit kunnen stimuleren. Voor managers zijn er suggesties om een team beter te laten functioneren en hoe je dit als leidinggevende aanstuurt.

Reorganisaties en ontslagen kunnen voor veel werkstress zorgen. Om hiermee om te gaan is het belangrijk dat de sfeer binnen een team goed is. Negen tips om de sfeer tussen de teamleden in de kinderopvang goed te houden. Lees meer >>

Werkplezier-coaches

Organisaties die structureel aandacht willen geven aan werkplezier, kunnen de hulp van een coach inschakelen. Deze persoon komt maximaal 25 uur begeleiding bieden op locatie. Dat houdt onder andere in dat er medewerkers door deze trainer worden bijgeschoold tot werkplezier-coaches. Dit project duurt ongeveer 3 a 4 maanden. Een coach aanvragen kan tot en met 30 juni 2015. Aanmeldingen worden op volgorde van ontvangst beoordeeld. Meedoen kan alleen als je organisatie 500 euro bijdraagt aan het coachingstraject. Daarnaast moet de organisatie in de uren investeren van medewerkers die getraind worden als werkplezier-coach.

Lees meer op fcb.nl >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.