Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: online magazine over discussie meldcode kindermishandeling

Er is een online uitgave van waarin je alles leest over de kabinetsplannen om de meldcode kindermishandeling te veranderen en de reacties daarop.
kindermishandeling.jpg
In het online magazine staat wat er gebeurt als je een melding van kindermishandeling doet. - Foto: Fotolia

Er is een online uitgave van waarin je alles leest over de kabinetsplannen om de meldcode kindermishandeling te veranderen en de reacties daarop. Deze Augeo Actueel is een handig document voor onder andere pm’ers en managers in de kinderopvang. Er staat onder andere in wat er gebeurt als je een adviesvraag hebt voor Veilig Thuis (voorheen het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling, oftewel AMK). Daarnaast kun je er info vinden over wat er gebeurt als je een melding bij Veilig Thuis doet. Ook staat het huidige stappenplan bij vermoedens van kindermishandeling centraal, plus de tips voor aanpassingen hiervoor.

Bespreking Wet Meldcode
Aanleiding voor de online publicatie is het feit dat de Tweede Kamer deze week vergadert over de Wet Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.  Er zijn plannen om de wet aan te passen. Dit biedt kansen voor mishandelde kinderen en hun ouders, maar er kleven ook risico’s aan. Een belangrijke discussie voor professionals die met ouders en kinderen werken. Augeo is een organisatie die ervoor wil zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Met dit doel voor ogen ontwikkelt de organisatie online cursussen, een tijdschrift en innovatieve projecten. 

Ook in de kinderopvang voelen pedagogisch medewerkers een drempel om de meldcode te gebruiken bij een vermoeden van kindermishandeling. Dit blijkt uit een onderzoek van GGD Amsterdam. Lees meer>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.