Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuw kennisnetwerk voor gastouders

Nieuw kennisnetwerk voor gastouders

Op initiatief van Cynthia van Mulekom is het KennisNetwerk Gastouderopvang (KNGO) gestart. Dit steunpunt biedt gastouders en gastouderbureaus de helpende hand op het gebied van wetten, regels, bijscholing en achtergrondverhalen over de gastouderbranche.

Door de bomen het bos
‘Er is zo veel aanbod op veel verschillende websites met de meest uiteenlopende informatie. Het is voor bureaus gewoon niet meer te doen om daar zelf nog wegwijs uit te worden. Laat staan voor de gastouders zelf’ zegt Van Mulekom. Haar ervaring is dat gastouders door de bomen het bos niet meer zien, onder andere vanwege het enorme opleidingsaanbod. Op de site van KNGO worden de verschillende aanbieders van gastouderopleidingen en hun specifieke kenmerken op een rij gezet.

Community
Met het initiatief hoopt Van Mulekom ook GGD’s, ambtenaren, opleiders enzovoort te bereiken. Naast een informatief deel op de website, is er ook ruimte voor weblogs en een community waar bezoekers van de site met elkaar in gesprek kunnen gaan, hoewel dit laatste onderdeel nog “onder constructie” is.

Bekijk de website >>

Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.