Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: Het FCB Loopbaanplein

Er zit veel beweging in het werkveld kinderopvang. Niet alleen stromen er veel pedagogisch medewerkers uit naar andere branches vanwege de vraaguitval in de kinderopvang, er komen ook nieuwe opgeleide pedagogisch medewerkers bij. Met een nieuw hulpmiddel kun je uitstippelen welke kant jouw loopbaan kan opgaan: het FCB Loopbaanplein.
Nieuw: Het FCB Loopbaanplein
Foto: ANP

Het Loopbaanplein richt zich op de sectoren Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang. Met deze online tool kun je gratis een profiel aanmaken. Op het Loopbaanplein kun je je met je CV profileren en op zoek naar vacatures die bij je passen, zowel binnen als buiten de kinderopvang.

Overschot pm’ers

Dat is hard nodig, nu blijkt dat er teveel opgeleide pedagogisch medewerkers zijn voor het aantal werkplekken. Calibris voorspelde een tijd geleden dat er in 2015 een overschot van 14.000 pedagogisch medewerkers is. In totaal is het aantal medewerkers gedaald van bijna 100.000 in 2011 naar 89.000 begin 2013. De opleiding Pedagogisch Werk merkt dat er minder animo is van studenten. Hoe lang deze situatie voortduurt, is afhankelijk van overheidsbesluit en investeringen. Het lijkt of de kinderopvangbranche het diepste dal heeft gehad, al is er nog wel altijd sprake van massale ontslagen bij kinderopvangorganisaties.

Profileren

In je ePortfolio kun je je CV kwijt, een omschrijving van jezelf, je interesses, je vaardigheden en competenties, pdf’s van diploma’s, foto’s en meer. Als je de gegevens publiceert, kunnen mensen in je netwerk of werkgevers zien wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Verkennen

Op het FCB Loopbaanplein staan testjes om erachter te komen wie je bent en wat je wilt. Er is ook informatie te vinden over opleidingen en werkvelden. Met de beroepenverkenner wordt op basis van competenties een suggestie gedaan voor beroepen die bij je passen. Dat kan verrassende inzichten opleveren, omdat er verder wordt gekeken dan de branche waarin je actief bent.

Solliciteren

Er zijn ruim 45.000 vacatures in heel Nederland te vinden op het Loopbaanplein die wekelijks worden ververst. Ook hierin wordt een koppeling gemaakt tussen jouw profiel, uitslagen van tests en de beschikbare vacatures. Je kunt ook zelf bepalen op welke criteria je een vacature zoekt.

Regionale bijeenkomsten

Vanaf april worden er regionale loopbaanbijeenkomsten georganiseerd door FCB. Zie de website van FCB voor meer informatie
Bekijk het Loopbaanplein hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.