Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: groeigericht werken

Nieuw: groeigericht werken

De nieuwe vestiging van skon, de blauwe bever in Den Haag, is een bijzondere locatie. Niet de leeftijd staat centraal voor het ontwikkelingsaanbod, maar de persoonlijke groei van het kind. Dit wordt bij skon “groeigericht werken” genoemd.

Coach
In de groeigerichte locatie is de rol van de pedagogisch medewerker anders. Zij functioneren als een soort coach van een kind en begeleiden een kind bij hun ontdekkingstocht door het gebouw. Als pm’er zoek je voortduren naar een evenwicht tussen prikkels en rust, ingrijpen en laten gebeuren, risico’s nemen en veiligheid bieden. Niet de groep staat centraal, maar het individuele kind. Respect hebben voor elkaar is wel een belangrijk punt in de begeleiding.

Samenwerking
Bij de blauwe bever wordt zowel dagopvang als buitenschoolse opvang aangeboden. De groeigerichte locatie is een initiatief van skon kinderopvang, Cita architecten, Bos en Alkemade architecten en AKTA onderzoeks- en adviesbureau voor ruimtegebruik.

Foto: Femke van den Heuvel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.