Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Niet alleen kinderopvang moet op scherp

Niet alleen kinderopvang moet op scherp

De gemeente Amsterdam wil niet dat alleen de sector kinderopvang zich meer moet inzetten om kindermisbruik te voorkomen, ook het basisonderwijs, leerlingenvervoer en sportverenigingen moeten hieraan werken. Bovendien moet iedereen, ook vrijwilligers, die met kinderen werken een verklaring omtrent gedrag hebben.

Beleid voor preventie misbruik
Dit zegt burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan in een reactie op het rapport van de commissie Gunning die hij naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Organisaties die van de gemeenten subsidie krijgen om activiteiten voor kinderen te organiseren, moeten in de toekomst een beleid voor preventie van misbruik hebben. In een eerdere reactie zei burgemeester Van der Laan al dat er één coördinatiepunt komt waar alle medlingen van kindermisbruik samenkomen. Daarnaast wil hij de toezicht op de kinderopvang verscherpen.

Om tafel met kinderopvang
Het college van burgemeester en wethouders wil snel om de tafel met kinderopvangorganisaties en oudercommissies om het te hebben over het voorkomen van misbruik. Woensdagochtend praat de gemeenteraad over het rapport van de commissie-Gunning.

Bron: nu.nl

Lees hier de brief die burgemeester Van der Laan naar de gemeenteraad stuurde >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.