Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nickelodeon stopt met uitzenden tijdens begin Buitenspeelweek

Bert Bukman
Op woensdag 9 juni begint de jaarlijkse Buitenspeelweek. Tijdens de openingsdag zendt tv-zender Nickelodeon, een van de partners in het programma, niet uit. Voor opvangprofessionals is er een speciaal webinar.
doe-mee-met-de-dag-van-de-groene-kinderopvang
Robert Kneschke / stock.adobe.com

In de Buitenspeelweek 2021 stimuleren de initiatiefnemers kinderen en jongeren om veel buiten te spelen. Dat is nodig, want kinderen spelen steeds minder buiten en brengen veel tijd door achter het beeldscherm. Kinderen en jongeren ondervinden hier schade van. De zorgen over hun ontwikkeling op het gebied van lichamelijke en psychische gezondheid zijn groot. Is dit tij nog te keren?

Tijdens de openingsdag is er onder meer een Poster Walk en zijn er tal van speeltips op de site te vinden. Opvallend is dat mede-organisator Nickelodeon tijdens de openingsuren van de Buitenspeelweek geen tv-uitzendingen verzorgt. Het gaat daarbij om woensdag 9 juni van 13-17 u.

Webinar professionals

In het webinar Zicht op Buiten zijn er op donderdag 10 uur onder meer bijdragen van Caroline Klaver, oogarts, Mai Chin A Paw, hoogleraar epidemiologie van jeugd en gezondheid en Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder Jantje Beton. Ook deelt een aantal gemeenten hun aanpak.

Verder is er een webinar voor ouders met antwoorden op vragen als ‘hoe maak je buitenspelen leuk?’, ‘hoe zorg je ervoor dat je kind naar buiten gaat?’, ‘moet je altijd meedoen, of kan je kind zelf naar buiten?’ En ‘hoe stimuleer je hem of haar?’

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.