Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nibud start kinderopvangvergelijker 2013

Ouders

Met de Kinderopvangvergelijker van het Nibud kunnen ouders het verschil in de hoogte van de kinderopvangtoeslag voor 2013 vergelijken met 2012. Nu uit de begroting voor 2013 blijkt dat de bezuinigingen op de kinderopvang niet worden teruggedraaid, weten ouders waar ze aan toe zijn.

Ouders die ook in 2013 gebruik willen maken van kinderopvang moeten gegevens invullen van (beide) inkomens. Daarnast is het nodig om de maandelijkse kosten van de kinderopvang (gemiddeld) in te vullen en het (gemiddelde) uurtarief van de kinderopvang. Zowel de kosten van het gebruik van opvang in een kindcentrum als bij de gastouderopvang kan worden berekend.

Werkgeversvergoeding
De vergelijker gaat ervan uit dat het inkomen in 2013 gelijk is aan 2012, maar houdt wel rekening met de gemiddelde loonstijging. Er wordt ervan uitgegaan dat de opgegeven uren gelden voor beide partners (vanwege de koppeling van de kinderopvangtoeslag aan het aantal gewerkte uren). Ook is de berekening inclusief de werkgeversvergoeding die in 2013 33,3 procent van het totaalbedrag bedraagt.

Ouders op Twitter
Als alle gegevens zijn ingevuld, krijgt de ouder een overzicht van de totale kosten aan kinderopvang in 2012 en wat het wordt in 2013, de hoogte van de kindertoeslag van 2013 en wat er onderaan de streep overblijft als eigen bijdrage aan de kinderopvang. Op Twitter melden verschillende ouders dat de kosten hen meevallen, zoals deze moeder: ‘2013 lijkt béter dan 2012? blij!’ en ‘Hier een paar tientjes, ook omdat zoon straks volledig naar gastouder gaat ipv ook kinderopvang’.

ANP Photo, Koen Suyk

2 REACTIES

  1. Even wat berekeningen gemaakt.. het loopt allemaal wel los.. het is tientjeswerk (betreffende dagopvang). Nibud neemt ook een kostenstijging mee vanuit de opvangorganisatie (ruim 3%).. blijkt dit in realiteit minder te zijn, dan scheelt dat ook alweer snel een tientje (of meer) in positief opzicht.. tweede kind op de opvang wordt niet gekort… mensen laten we er niet weer zo’n mediahype van maken!

  2. Lees alle reacties
  3. Niets nieuws.
    Deze mogelijkheid bieden wij de ouders al jaren gratis.
    Vanaf het lente akkoord stat bij on op de site al een programma voor het uitrekenen van de kosten van de kinderopvang en wat de ouders zelf moeten betalen. Zie ww.hippo-vof.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.