Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Naheffingen kinderopvangtoeslag bleken onterecht

Bezorgde ouders die zich begin dit jaar meldden vanwege onterechte naheffingen voor kinderopvangtoeslag, hadden veelal gelijk. Ze hadden de naheffing over 2014 niet mogen krijgen.
Naheffingen inderdaad onterecht.jpg
Sommige ouders moesten tot 11.000 euro terugbetalen aan zogenaamde onterecht ontvangen kinderopvangtoeslag. - Foto: Andrea Warnecke

Dit maakte staatssecretaris van Financiën Wiebes bekend tijdens het algemeen overleg kinderopvang. Hij gaf toe dat er fouten zijn gemaakt bij de Belastingdienst met dit dossier. Begin 2016 ontvingen duizenden ouders een forse naheffing van kinderopvangtoeslag over het jaar 2014. Sommige ouders moesten tot 11.000 euro terugbetalen. BOinK, de belangenvereniging voor ouders, werd in die periode platgebeld.

Excuusbrief

‘Ja de Belastingdienst maakt fouten, maar ze durven hier wel voor uit te komen en een excuusbrief te sturen’ zei Wiebes tijdens het algemeen overleg. De bezwaren die ouders instuurden, bleken bijna allemaal terecht. Zij kregen uitsluitsel van betaling en in veel gevallen kregen ze geld teruggestort. ‘Bijna niemand heeft uiteindelijk iets hoeven te betalen’, aldus Wiebes.

Wie was er nou schuldig aan deze misser? De Belastingdienst wees eerder een storing in het softwaresysteem van kindercentra als oorzaak aan. Daardoor kreeg de Belastingdienst de verkeerde informatie aangereikt. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.