Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Moeders werken om het geld

De belangrijkste reden voor moeders om te werken is geld. Als moeder werkt, zijn het vooral de (schoon)ouders die oppassen (31 procent), 29 procent brengt de kinderen naar de kinderopvang en in 21 procent van de gevallen is de vader thuis. Dit blijkt uit een onderzoek onder 818 werkende moeders van Jonge Gezinnen.

Meer dan moeder
Andere redenen dan het geld dat moeders werken, zijn de sociale contacten, het feit dat ze meer willen zijn dan alleen moeder en om even het huis uit te zijn. Bijna driekwart van de vrouwen is minder gaan werken na de geboorte van de kinderen. Bijna de helft vindt het aantal uren dat ze werkt precies goed. 35 procent zou minder willen werken als ze de mogelijkheid hadden.

Schuldgevoel
Bijna driekwart van de vrouwen is gelukkig met haar baan en kan dit goed combineren met haar gezin. Ruim een derde heeft last van schuldgevoelens als ze haar kind bij de kinderopvang achterlaat. Tegelijkertijd is deze groep wel blij om aan het werk te gaan.

Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.