Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ModderDag 2021: doe jij mee?

Vies worden tijdens het spelen mag wat ons betreft altijd. Om ieder kind te laten ervaren hoe leuk het is om met modder te spelen en er doorheen te rollen, wordt jaarlijks de ModderDag georganiseerd. In het hele land spelen kinderen op 29 juni 2021 met water en zand, onder het motto: hoe viezer, hoe beter! Doe je mee?
modderdag-2021-doe-jij-mee
Foto: IVN

ModderDag organiseer je zelf: als kinderdagverblijf, gastouder, bso of school. Vaak zie je lokale intiatieven ontstaan, zoals bij tuincentra. Kortom: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag en zelf iets organiseren.

Activiteit aanmelden

Organiseren jullie een activiteit op de kinderopvang of gastouderopvang? Meld deze dan aan op de website van het IVN, die een overzicht plaatst van alle activiteiten die gehouden worden. Dit doen zij om de landelijke impact van ModderDag te meten en te laten zien. Aanmelden kan tot en met 28 juni 2021.

Wat krijg je bij aanmelding?

  • Bij deelname ontvang je een link naar de ModderDag materialen 2021, zoals een poster die je op maat kan maken voor jouw locatie.
  • Een handige checklists en activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.
  • Zichtbaarheid op de website en op de kaart van deelnemende locaties.
  • Ook ontvang je dan de ModderDag-nieuwsbrief met tips en inspiratie.
  • Na afloop deelt IVN de resultaten met je en volgend jaar nodigt IVN je weer uit om deel te nemen.

Meld jullie activiteit hier aan >>

Wil je meedoen maar weet je niet waar te beginnen? IVN deelt een stappenplan:

Stappen

  1. Oriëntatie. Spreekt ModderDag je aan en wil je hier iets mee doen? Snuffel rond op de website van het IVN. Bij de veelgestelde vragen vind je de nodige informatie over deelnemen, organiseren, veiligheid en duurzaamheid.
  2. Aanmelden. Prik voor jouw event een locatie, datum en tijd. Dit kan op ModderDag (29 juni) zelf zijn maar je kan ook iets organiseren in de omliggende dagen. Meld jouw event aan via de IVN website.
  3. Voorbereiding. Na aanmelding ontvang je vanuit IVN ondersteunende materialen. We bieden uitgebreide handboeken met voorbeeld activiteiten voor zowel scholen, kinderopvang als publieke locaties. Ook hebben we draaiboeken, posters en andere communicatie middelen digitaal beschikbaar. Wat je precies gaat doen is verder helemaal aan jou.
  4. Uitvoering en communicatie. Op de dag zelf is het lekker genieten en vies worden! Deel je leukste foto’s met IVN via social media. IVN organiseert elk jaar een fotowedstrijd met mooie prijzen voor de leukste inzenders. Als redactie van KinderopvangTotaal plaatsen we jaarlijks een foto-overzicht. Deel jouw leukste modder-foto’s, mail naar kinderopvang@bsl.nl 
Heerlijk. Even niet letten op je kleren, maar gewoon lekker met handen en voeten in de modder spelen. Zo hoort het! Op Nationale ModderDag doet heel Nederland gezellig mee. Jullie deelden in 2020 de leukste foto’s uit de kinderopvang. Bekijk ze hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.