Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ministerraad stemt in met wetswijziging kinderopvangtoeslag voor Oekraïense ouders

De ministerraad heeft ingestemd met de wetswijziging om gevluchte Oekraïense ouders die in Nederland aan het werk zijn, recht te geven op kinderopvangtoeslag. Vooruitlopend op de wijziging van de Wet kinderopvang kunnen deze ouders al sinds 15 juni 2022 kinderopvangtoeslag aanvragen. Het wetsvoorstel wordt binnenkort aan de Tweede Kamer voorgelegd.
ministerraad-stemt-in-met-wetswijziging-kinderopvangtoeslag-voor-oekraiense-ouders
Marko / stock.adobe.com

Het kabinet wil dat werkende Oekraïense vluchtelingen, en alle andere werkende ouders met een partner buiten de EU, aanspraak kunnen maken op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag is een belangrijk middel om werk en de zorg voor kinderen te kunnen combineren, meldt de Rijksoverheid.

Kinderopvangtoeslag

Oekraïense vluchtelingen mogen sinds 4 maart 2022 werken in Nederland. Sinds 15 juni 2022 mogen zij – vooruitlopend op de wetswijziging – kinderopvangtoeslag aanvragen, wanneer hun kinderen naar de kinderopvang gaan en de ouders voldoen aan de voorwaarden.

Ministerraad stemt in

De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met de wetswijziging om dit mogelijk te maken. Daarmee stemt de ministerraad ermee in het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. Vervolgens wordt de wet voorgelegd aan de Tweede Kamer en als het wetsvoorstel is aangenomen, wordt het naar de Eerste Kamer gestuurd.

Wetsvoorstel

De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.