Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ministerie wil beter beeld van IKC’s

Komende lente kunnen managers in de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk net als schooldirecteuren een enquête verwachten van Oberon. Zij willen namens het ministerie weten hoe de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs eruit ziet.
Enquête IKC's.jpg
Foto: Fotolia

Onderzoeksbureau Oberon gaat op verzoek van de ministeries van OCW (Onderwijs) en SZW (Sociale Zaken) een landelijk onderzoek uitvoeren naar de samenwerking tussen basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen.

Integraal Kindcentrum

Het ontbreekt de overheid nu aan een goed beeld van hoe en hoeveel er wordt samengewerkt tussen kinderopvang/peuterspeelzalen en het onderwijs. De overheid kent de verhalen van organisaties die samenwerken in de doorgaande lijn in voor- en vroegschoolse educatie of met het organiseren van naschoolse opvang. Dan zijn er ook veel organisaties die (gaan) participeren in een integraal kindcentrum (IKC). Wat ontbreekt is welk beeld landelijk representatief is.

Het kabinet moet binnen een half jaar met concrete voorstellen komen hoe ze de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs in een Integraal Kindcentrum gaat vergemakkelijken. Lees meer

Resultaten

Komend voorjaar kunnen schoolbesturen, schoolleiders en managers in de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk een enquête verwachten. Nog voor de zomer zijn de resultaten van de enquête bekend.

Lees meer over de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs in een speciaal online dossier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.