Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ministerie beraadt zich op beleid peuteropvang

Peuteropvang

Het ministerie van Sociale Zaken beraadt zich nog altijd op beleid voor kinderopvangtoeslag voor peutergroepen. Bij de Brancheorganisatie Kinderopvang komen vragen binnen van ondernemers. Zij besloten hierop het onduidelijke beleid bij het ministerie aan de kaak te stellen.

Onlangs sprak de rechtbank van Middelburg uit dat peuterspeelzaalwerk onder de vlag van kinderopvang niet automatisch betekent dat ouders kinderopvangtoeslag ontvangen. Het staat gemeenten vrij om de bijdrage van ouders aan peuterspeelzaalwerk te bepalen. Zij ontvangen geld voor peuterspeelzaalwerk in het gemeentefonds. Sommige gemeenten kozen ervoor de peuterspeelzalen af te schaffen en een vergelijkbare dienst aan te bieden in de kinderopvang.

Werk en opvoeding
Dat een peutergroep officieel is opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk betekent niet automatisch dat er kinderopvangsubsidie versterkt wordt. Kinderopvang heeft als doel om de combinatie van werk en opvoeding voor ouders mogelijk te maken. Binnen de openingstijden van de peuteropvang van 2,5 uur per dag, is dit niet mogelijk, zo besloot de rechtbank.

Nieuwsbrief
De Brancheorganisatie houdt de kwestie in de gaten en laat in haar nieuwsbrief weten wanneer er wel vastomlijnd beleid is vastgesteld door het ministerie van Sociale Zaken voor peuteropvang.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.