Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenenfraude met toeslagen kinderopvang

Fraude

Een 36-jarige man zit vast omdat hij voor vele huishoudens een toeslag voor kinderopvang zou hebben aangevraagd. Die gezinnen maakten volgens justitie waarschijnlijk geen gebruik van de opvang. Het Openbaar Ministerie zei woensdag dat het gaat om een fraude van in totaal ongeveer 6 miljoen euro.

Het OM denkt dat de man gedurende vele maanden moeders uit vooral Amsterdam-Zuidoost benaderde en zei dat ze recht hadden op de toeslag. Met hun bankrekeningnummer en DigiD-code diende hij, of een medeverdachte, vervolgens de aanvraag in. Hij zou per geval enkele duizenden euro’s hebben gevraagd. Huishoudens ontvingen door de fraude tot tienduizenden euro’s aan toeslag.

Onterechte aanvragen
De man is vermoedelijk betrokken geweest bij 285 onterechte aanvragen van de toeslag. Hij werd zondag op Curaçao aangehouden. Hij is woensdag voorgeleid in de rechtbank in Amsterdam en kreeg te horen dat hij nog zeker 90 dagen vast blijft zitten. Dertien mensen die onterecht kinderopvangtoeslag zouden hebben gekregen, moeten zich in februari voor de rechter verantwoorden.

Bron: ANP
ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.