Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mexicaanse griep velt twee kinderen

Mexicaanse griep velt twee kinderen

Twee kinderen uit de regio Nijmegen zijn eind december overleden door het griepvirus H1N1, beter bekend als de Mexicaanse griep. Beide kinderen waren gezond, maar zijn desondanks het slachtoffer geworden van een agressieve vorm van het griepvirus. Volgens GGD Nederland is er geen verband tussen de twee zaken.

Bezorgde ouders
De twee kinderen overleden tussen 20 en 27 december aan het virus. Het gaat om een vierjarig en een elfjarig kind. Op de huisartsenpost in Nijmegen komen veel bezorgde telefoontjes binnen van ouders, dit meldde een arts van de post op Radio 1. De gezondheidsdienst in Nijmegen zegt dat ouderen en kinderen met ernstige griepverschijnselen er goed aan doen naar de huisarts te gaan.

Geen aanwijzingen van een comeback
Het komt weinig voor dat gezonde mensen overlijden aan de gevolgen van griep, stelt de GGD. Doorgaans is het verloop van de griep mild en is de patiënt na een week weer beter.Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn er geen aanwijzingen dat de Mexicaanse griep aan een ‘comeback’ bezig is. De Mexicaanse griep heeft in Nederland, voor zover bekend, in totaal 65 mensen het leven gekost.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.