Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meningen en kinderopvang

Ik had de hoop dat er dat we eindelijk weer meer aan ons werk toekomen en de media zich op andere zaken zouden storten. Niets is minder waar; heden ochtend kreeg ik in de auto op weg naar mijn werk een interview mee, waarbij iemand van de CNV meldde dat Nederland meer nodig heeft dan kinderopvang. Tja, als ze het over je hebben, ben je wel interessant, zeggen ze. Toch word ik af en toe wel een beetje moe van alle zogenaamde deskundigen die opstaan en een mening hebben over kinderopvang. Ik werk hier natuurlijk ook aan mee; regelmatig maak ik een persbericht en ververs ik deze weblog! Dus ik moet niet zeuren.
De hyperaandacht voor onze sector is natuurlijk door de politiek aangezwengeld. De aandacht is ook niet verkeerd. Ik heb alleen moeite met de persoonlijke waardeoordelen van deze en gene over kinderopvang. Ik vind dat het tijd wordt voor gericht wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Facts and figures hebben we nodig. Ik heb dan ook via mijn netwerk contact met een universiteit gelegd om wetenschappelijk onderzoek te verrichten naar het effect van kinderopvang op kinderen. Mocht iemand dit idee ondersteunen, hoor ik dat graag. Hoe groter het onderzoek hoe betrouwbaarder. Kunnen we eindelijk zeggen hoe het echt zit met kinderopvang in Nederland!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.