Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt naleving CAO Kinderopvang van start

Als werknemers in de kinderopvang klachten hebben over de naleving van de huidige cao, dan kunnen ze terecht bij het nieuwe meldpunt CAO Kinderopvang. Ook werkgevers kunnen een melding doen.
© fizkes / Getty Images / iStock

Wat kun je melden bij het meldpunt?

Het gaat om toepassing van de hele cao. Er geldt daarom geen beperking voor wat je kunt melden. Maar let op, de melding moet wel betrekking hebben op meerdere medewerkers. Of op het hele personeel. Een geschil tussen één medewerker en de werkgever kun je melden bij de Commissie van Geschillen.

Wie kan een melding doen?

Iedereen kan een melding doen, dus ook werkgevers. Je kunt een melding alleen doen of namens een groep medewerkers. Maar om de melding in behandeling te kunnen nemen moet wel duidelijk zijn wie de melding doet. Je moet je naam bekend maken. En bij een groepsmelding moeten de namen van alle melders bekend gemaakt worden. Anonieme meldingen nemen we niet in behandeling.

Hoe kun je een melding doen?

Wil je een melding doen? Dan kun je gebruik maken van het online meldingsformulier. Het meldingsformulier opent in een nieuw venster. Na je melding ontvang je een bevestiging van je melding op het e-mailadres dat je opgegeven hebt.

Wat gebeurt er na een melding?

Na een melding wordt eerst gekeken of we de melding in behandeling kunnen nemen. Mogelijk nemen we hiervoor contact met je op voor meer informatie. Wordt de melding in behandeling genomen? Dan wordt deze verder behandeld door de Commissie Naleving. In de Commissie Naleving zitten vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties en van werknemersorganisaties en een onafhankelijk voorzitter.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.