Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldcode kindermishandeling naar de Kamer

Meldcode kindermishandeling naar de Kamer

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) heeft vrijdag een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd dat regelt dat professionals in de kinderopvang en andere sectoren gaan werken met een meldcode als zij een signaal krijgen van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Rotterdam
Het betreft onder meer deskundigen in de gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, onderwijs, kinderopvang en justitie. In de regio Rotterdam wordt al gewerkt met zo’n systeem en bekend was dat een landelijke code in de maak was. De code geeft richtlijnen en informatie voor het signaleren, handelen en melden in geval van vermoedens en tekenen van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Vijfstappenplan
Volgens de bewindsvrouw biedt het systeem een overzichtelijk vijfstappenplan waarin staat wat een professional in zo’n geval het beste kan doen. ‘De meldcode leidt de professional door het proces vanaf het eerste vermoeden tot aan het moment dat hij of zij moet beslissen over het doen van een melding’, legt een woordvoerder uit.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.