Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldcode kindermishandeling downloaden

Meldcode kindermishandeling downloaden

Eind 2011 heeft de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) de Meldcode kindermishandeling uitgebracht. Leden van de BK ontvingen een cd-rom met daarop een handleiding van de Meldcode en een aantal templates voor eigen gebruik binnen de organisatie. Niet leden kunnen deze cd-rom met handleiding ook bekijken/downloaden op de site van de Brancheorganisatie.

Toevoegingen
Later volgen ook nog trainingen over hoe de Meldcode te implementeren is in de organisatie. De meldcode is gebaseerd op het basismodel van het ministerie van VWS, de Brancheorganisatie Kinderopvang heeft specifieke aanpassingen gemaakt voor de kinderopvang. Zo zijn er twee extra routes toegevoegd: één hoe te handelen bij vermoedens van mishandeling door een beroepskracht en één hoe te handelen bij signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tussen kinderen onderling.

Voor iedereen hetzelfde
De Brancheorganisatie krijgt van leden vragen of het mogelijk is om de inhoud van de Meldcode zelf aan te passen. Maar dit sluit de organisatie uit. Op de website staat: ‘We willen het bronbestand zoals door ons opgesteld graag ‘zuiver’ houden zodat deze voor iedereen hetzelfde is.’

Download de documenten hier >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.