Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer kinderen in crisisopvang

Crisisopvang

Gezinnen met kinderen kloppen steeds vaker aan bij de crisisopvang. Zij zijn door de armoedegrens gezakt en kunnen huur of hypotheek niet meer betalen. Sinds 2010 neemt het aantal kinderen in de crisisopvang toe van 2175 naar 2591 per jaar. Dit blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Federatie Opvang (VFO) waarbij 48 organisaties voor crisisopvang zijn aangesloten.

Gescheiden jonge moeders
De toename van hulpvragende gezinnen is zo heftig dat de crisisopvang de vraag niet overal aankan. Er moeten zelfs gezinnen worden geweigerd zo staat in de quickscan van VFO. Het risico is dat gezinnen op straat komen te staan. Een gevolg is tegelijkertijd dat gezinnen langer in de crisisopvang blijven hangen. Het gaat veelal om gescheiden jonge vrouwen met kinderen.

Gemeente
De federatie doet een aantal aanbevelingen om het tij te keren. Zo zouden gemeenten beter in de gaten moeten houden hoe het gaat met mensen in de bijstand en voorkomen dat zij in de financiële afgrond terechtkomen. Corporaties, energiebedrijven, hypotheekbanken, schuldhulpverlening, politie en jeugdzorg moeten hierbij worden betrokken.

Bron: Nu.nl
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.