Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer gevallen van kinkhoest

Kinkhoest

Het aantal gevallen van kinkhoest is fors gestegen in Nederland. Vooral in Limburg is de besmettelijke ziekte aan een opmars bezig, maar ook in andere regio’s is het aantal besmettingen verdubbeld of zelfs verviervoudigd. Kinderen worden ingeënt tegen kinkhoest. Met name voor pasgeboren is de ziekte gevaarlijk.

Hoestaanvallen
De inenting vindt plaats als kinderen 2,3,4 en 11 maanden oud zijn. Rond hun vierde levensjaar volgt een herhalingsprik. Kinkhoest komt daarna nog steeds wel eens voor, maar alleen in milde vorm. Kinkhoest uit zich in heftige hoestaanvallen door een besmetting aan de keel, luchtpijp en neus door een bacterie.

Vaccinatie Kinkhoest
Het RIVM, de Gezondheidsraad en de GGD’s zijn al jaren in gesprek met elkaar over een uitbreiding van het vaccinatieprogramma. De verwachting is dat de bacterie zich aanpast aan de vaccinatie waardoor deze minder bescherming biedt. In Limburg zijn meer dan 200 kinkhoestgevallen bekend. Vorig jaar waren dat er nog 21.

Bron: Nu.nl
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.