Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer aandacht voor gezondheid tijdens coronacrisis

Vanwege de coronacrisis is er nog meer aandacht voor gezondheid. En als we iets van de crisis hebben geleerd dan is het wel dat een gezonde leefstijl belangrijk is. Wanneer je daar al op jonge leeftijd mee begint, is het bovendien vanzelfsprekender om het je leven lang vol te houden. Het is daarom een goed idee om het nieuwe jaar, 2022, gezond te starten!
meer-aandacht-voor-gezondheid-tijdens-coronacrisis
amriphoto / Getty Images / iStock

Op Gezondekinderopvang.nl staat een stappenplan dat helder laat zien hoe je als organisatie met zes praktische stappen werkt aan Gezonde Kinderopvang.

Voorbereiden

In de voorbereidingsfase bepaal je de beginsituatie (1). Wat doet jouw organisatie al en welke wensen leven er onder medewerkers en ouders op het gebied van gezondheid? Er wordt een medewerker tot aanspreekpunt (2) aangesteld die gratis de train-de-trainer tot coach Gezonde Kinderopvang kan volgen. Hierna worden thema en doelen (3) bepaald. Door te focussen op één thema zul je sneller resultaat zien. Bijvoorbeeld: elke dag twee beweegmomenten van 30 minuten.

Uitvoeren

In de uitvoeringsfase maak je een plan van aanpak (4) om te werken aan een thema van Gezonde Kinderopvang dat met de betrokkenen (ouders, medewerkers, kinderen) wordt gedeeld. Tijdens de uitvoer van het plan (5) check je regelmatig de voortgang, zodat je het plan desgewenst kan bijstellen.

Evalueren

De laatste stap lijkt voor zich te spreken: er wordt geëvalueerd (6). Welke doelen zijn bereikt? Vier de succes die zijn bereikt met betrokkenen! Maar bepaal tegelijkertijd wat er nog beter kan. Zijn medewerkers, ouders en kinderen tevreden over de veranderingen rondom Gezonde Kinderopvang? Gebruik de uitkomst van de evaluatie als basis voor het vervolgbeleid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.