Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Maxi-cosi’s en pyjamapapjes maken baby’s dik’

De vereniging Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN) uit haar zorgen over de toename van overgewicht onder baby's en peuters. Zij krijgen te weinig lichaamsbeweging en hun voeding bevat teveel calorieën. Volgens Lucy Smit, die namens de AJN spreekt, moeten we af van dikmakende pyjamapapjes voor baby's en het overmatige gebruik van maxi-cosi's waarin baby's amper kunnen bewegen.
'Maxi-cosi's en pyjamapapjes maken baby's dik'
Foto: ANP

Smit

Registreren

1 REACTIE

  1. Al jaren maak ik mij zorgen over het feit dat het autostoeltje tegenwoordig voor alles wordt gebruik, maar niet alleen om deze reden ook omdat het niet goed is voor o.a. de rug van het kind. kijk om je heen menig kind heeft geen kinderwagen meer maar ligt zowel in de auto en als er gewandeld wordt in het autostoeltje Beter bekend als maxi-cosi sommige slapen daar zelfs in. Natuurlijk is het heel handig dat je de maxi-cosi kan bevestigen op een wagenonderstel maar dit is nooit bedoelt als vervanging van enkel voor b.v even het andere kind van school halen of zo. Ouders zeggen meestal ja maar hij ligt niet langer dan 2 uur achterelkaar in dat stoeltje en hij sliep zo lekker of hierin is hij rustig. Ik denk dat we met ze allen de ouders hiervan bewust moeten maken, de winkels spelen hier een heel belangrijke rol in zij verkopen deze producten immers, veel ouders laten zich hier adviseren. Elke ouder wil immers het beste voor zijn kind dus als we ouders meer bewust maken de nadelen van het veelvuldige gebruik van dit soort stoeltje hoop ik dat dit zal afnemen. Zelf probeer ik het ouders altijd uit te leggen door een vergelijking waar slaap jij lekkerder in in een campingstoel of in je eigen bed. Met deze en andere voorbeelden probeer ik ouders te laten inzien dat het autostoeltje een autostoeltje is en geen bed/ wandelwagen enz.
    uiteindelijk ligt de keus bij de ouders, maar dan moeten ze wel weten waarom en waarvoor ze moeten kiezen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.