Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marloes Pedagogisch Professional van het Jaar

De 32-jarige Marloes van den Berg uit Den Bosch is op de Dag van de Pedagogisch Medewerker verkozen tot Pedagogisch Professional van het Jaar. De Brabantse ging afgelopen weken met vijf andere medewerkers uit de kinderopvang de strijd aan om de titel te winnen.
PPINK-professional-Fotolia.jpg
De verkiezing tot Pedagogisch Professional van het Jaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door PPINK. - Foto: Fotolia

Haar Facebookfilmpje werd maar liefst 4986 keer geliket en gedeeld en bereikte 50.000 mensen.

PPINK

De verkiezing tot Pedagogisch Professional van het Jaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door PPINK. De beroepsvereniging, deze zomer opgericht, wil dat meer mensen oog krijgen voor de belangrijke maatschappelijke taak van pedagogisch medewerkers. Daarom doopt PPINK de Dag van de Leidster (21 september) om tot Dag van de Pedagogisch Professional.

Facebook

Vanaf 4 september konden mensen via Facebook stemmen op de filmpjes van Marloes en vijf andere kandidaten. De respons bleek overweldigend; in totaal zijn de filmpjes zo’n 100.000 keer bekeken. Sanne Geerts (29) uit Goirle werd tweede met 4765 stemmen. De Tilburgse Mandy Engel (29) behaalde met 851 stemmen de derde plaats. Zij kreeg de meeste likes en shares op Facebook.

Ambassadeur

Via korte filmpjes probeerden verschillende kandidaten stemmers te overtuigen. Marloes bleek op 21 september om 0:00 uur de meeste stemmen te hebben gekregen.Zij zal het komende jaar als ambassadeur van PPINK de beroepsgroep vertegenwoordigen.

Lid worden

Pedagogisch medewerkers kunnen zich vanaf nu aanmelden als lid van de nieuwe beroepsvereniging PPINK. PPINK hoopt zoveel pedagogisch medewerkers te kunnen vertegenwoordigen. ‘Overheid, werkgevers, vakbonden en ouders overleggen veel en nemen besluiten over het hoe en wat in de kinderopvangbranche. Met het volwassen worden van de branche is het tijd dat de beroepsgroep zich organiseert en deelneemt aan dat overleg’, meldde de PPINK-oprichters bij de lancering.

Waarom en door wie is PPINK opgericht? Lees meer in deze publicatie over de nieuwe beroepsvereniging.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.