Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marianne Velsink – Kindvak 2007

En of ik de Kindvak 2007 met bergen papier verlaten heb! Apparaten waar automatisch een slofje om je schoen geschoten wordt, boekjes waar ieder kind de hoofdrol in kan spelen. Zelfs lampjes waar de lucht mee gezuiverd wordt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het foldermateriaal ligt hier voor me op mijn bureau.

Tussen het zinvolle zit natuurlijk ook veel zinloos materiaal. Artikelen die al eerder in ons magazine verschenen, visitekaartjes van mensen waar ik geen gezicht meer bij heb. Het kostte me uiteindelijk een uur werk om al het materiaal te rangschikken. En mijn collega Marike (hoofdredacteur Kinderopvang) had gelukkig ook nog een stapel voor me meegenomen, dus verveeld heb ik me zeker niet.

Dag en nacht
De twee dagen die ik op de Kindvak doorbracht, verschilden dag en nacht van elkaar. Op donderdag de hordes studenten die erover denken om in de kinderopvang te gaan werken en op zaterdag de professionals die hun beroepskeuze (soms) al jaren achter zich hebben liggen. Het behoeft weinig uitleg dat zaterdag daarom eigenlijk iets leuker was. De gerichte vragen en de oprechte interesse in onze producten maakten de zaterdag afwisselender en uitdagender. En nog een klein voordeel: onze pennen bleven op zaterdag wél gewoon in de stand liggen.

Maar natuurlijk is het te kort door de bocht om de bezoekers van donderdag over één kam te scheren. Niet alle studenten zijn zoals de twee jonge meiden die het presteerden om van tien tot vier uur verveeld in een Fatboy tegenover onze stand te liggen en daar gedurende zes uur slecht vier woorden met elkaar te wisselen.

Bij een aantal studenten zie je dat ze juist op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen. Dat ze echt bezig zijn met hun toekomstige beroep en de mogelijkheden in de kinderopvang. En dat jonge enthousiasme is misschien nog wel leuker dan welke ervaren “donderdagbezoeker” van de Kindvak dan ook.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.