Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marianne Velsink – December

Het maakt niet uit in welke sector je werkt. Zo kort voor de jaarwisseling moeten er nog targets gehaald worden, boetes geïnd worden en doelen bereikt worden. Je stelde je jaarplanning nog zo fris vast januari 2007. Maar in de laatste weken blijkt het toch iets te hoog gegrepen.

 

Nu kan je twee dingen doen. Werken, keihard doorwerken of toegeven. Zachtjes toegeven. Bij vakblad Kinderopvang is gekozen voor het eerste. Dat betekent onder andere de reacties ontvangen naar aanleiding van het decembernummer, de laatste correcties voor het januarinummer, een naderende deadline voor het februarinummer en het opzetten van het maartnummer. De website, (thema)nieuwsbrieven, de videocolleges en het online leren in de kinderopvang er nog bovenop. Saai is het in ieder geval niet!

 

Niet te onderschatten

December is altijd al een drukke maand geweest. Als kind vond ik al dat ik het in december erg druk had. Ik moest uitzoeken wat ik voor Sinterklaas wilde hebben en nam mijn kruisjes bij de graag te ontvangen poppen en barbies in de speelgoedgidsen zeer serieus. Ook vond ik mijn rol bij het versieren van de kerstboom een niet te onderschatten taak. Ik moest lappen stof over de kooi van de cavia’s hangen tegen vuurwerkoverlast. En dan iedere keer weer die sjaal om- en die handschoenen aandoen voordat je buiten ging spelen. Wat een zwaar leven!

 

Dat brengt me natuurlijk direct bij jullie decembermaand. Hoeveel mutsjes en handschoentjes trekken jullie aan deze dagen? Hoeveel snotterige neusjes worden er gesnoten? Wat wordt er gedaan met de kersttijd: een borrel, een ontbijtje of juist een diner met alle ouders? Wie staat er welke dag op de groep? Misschien is je organisatie wel geautomatiseerd afgelopen jaar. Of zijn jullie met elkaar tot een vernieuwde pedagogische visie gekomen. Ook voor dit geldt: december is de maand om terug te blikken of voornemens en plannen geslaagd zijn.

 

Nee, ik zeur niet meer
Een druk op zowel pedagogisch, verzorgend als beleidsmatig vlak dus. En naast jullie eigen drukte, trekken jullie ook nog de drukte van de kinderen aan. Zijn jullie ondertussen ook begaan met verlanglijstjes, Kerstmannen en het lot van Cavia’s. Nee, ik zeur niet meer over deadlines en interviews. Jullie winnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.