Zo wordt de ouderavond een succes

Een geslaagde ouderavond organiseren in de kinderopvang. Hoe doe je dat? We vroegen het aan jullie, kinderopvangprofessionals. Communicatie-expert Gabrielle Bos van Parenticom geeft tips en reageert op praktijkvoorbeelden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

▶ Kondig de datum van de ouderavond ruim van tevoren en persoonlijk aan

Zet de avond in de jaarplanning, vermeld hem op de website, maak een mooie uitnodiging en hang die op de deuren en leg er eentje in het bakje van het kind. Als de avond dichterbij komt, kunnen pm’ers ouders persoonlijk attenderen. Of je vraagt de kinderen om de uitnodiging te versieren.

▶ Verdeel ouders in de loop van de avond in kleinere groepen

Het is prima om een ouderavond voor de hele groep ouders te starten, maar als je veel ouders hebt, is het handig om de

0
26

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.