Zo hou je peuters op gewicht

In Amsterdam heeft inmiddels een op de vijf kinderen overgewicht. In stadsdeel Nieuw-West is het percentage zelfs nog hoger. Daarom onderzocht de Hogeschool van Amsterdam hoe pedagogisch medewerkers kunnen bijdragen aan een verantwoord gewicht van kinderen. ‘Het is belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-019-0029-9/MediaObjects/41189_2019_29_Fig2_HTML.jpg

Pedagogisch medewerker Sylvia Ruiter werkt bij kinderopvangorganisatie Impuls. Ze maakt het regelmatig mee: peuters die binnenkomen met in hun ene hand een croissant en in de andere hand een pakje fruitsap. ‘En dan worden ze ook nog met de buggy gebracht, terwijl ze allang zelf kunnen lopen.’ Niet erg gezond, maar ouders zijn zich daar lang niet altijd van bewust, merkt Sylvia. ‘Ze weten soms simpelweg niet dat croissants en pakjes sap kinderen dik maken. Of dat veel zitten niet goed is voor hun peuter.’ Sylvia vertelt over een grote poster die op de groep hangt. Hierop kun je zien

0
61

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.