Zo blijft de bso leuk!

Vanaf een jaar of acht willen veel kinderen niet meer naar de bso. Te saai, wordt vaak gezegd. Maar het kan ook anders. De Nederlandse organisatie Childcare International (CCI) hield onlangs twee seminars over dit onderwerp en concludeerde dat tien factoren bijdragen aan een succesvolle bso voor het oudere kind.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Eigenlijk valt of staat een succesvolle bso met het aantal kinderen dat geplaatst is’. Dat zegt Yvette Vervoort; ze is bestuurslid van CCI en heeft veel expertise in de kinderopvang. ‘Er zijn vaak te weinig acht-plussers, waardoor de opvang ook niet leuk kán worden. Want is het leuk om alleen of met zijn tweeën te voetballen? Is het praktisch voor een pedagogisch medewerker om uitdagende activiteiten te verzinnen voor slechts een paar kinderen? Pas als je voldoende kinderen hebt, kun je iets leuks gaan doen, en dan gaat het balletje vanzelf rollen.’

Massa maken

Massa, zoals Vervoort het noemt, is

0
125

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.