Word geen pion bij een (vecht)scheiding

Scholen en kinderopvanginstellingen zijn niet altijd goed voorbereid op vechtscheidingen. Daardoor komen ze soms zelf tussen de partijen in te staan. Dianne Kroezen is familierechtadvocaat en eigenaar van familie- en erfrechtkantoor Fam. Advocaten. Ze geeft antwoord op praktische vragen en legt uit hoe belangrijk een goede voorbereiding is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobe Istock

Ben je altijd verplicht om beide ouders over hun kind te informeren?

‘Dat hangt ervan af of ze beiden het ouderlijk gezag hebben. Ouders die gezag hebben, hebben altijd recht op informatie over hun kind.’

Hoe weet je of beide ouders het gezag hebben?

‘Dit moet je al bij het intakegesprek vragen. Het klinkt misschien vergaand, maar vraag ouders om een uittreksel uit het bevolkingsregister dat aantoont dat ze al dan niet gehuwd zijn en een uittreksel uit het gezagsregister. Dat toont aan of (on) gehuwde ouders daadwerkelijk allebei gezag hebben. Als je dit vraagt tijdens de intake, als er

0
119

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.