Waar moet jij als beroepskracht ve aan voldoen?

De kwaliteit van voorschoolse educatie (VE) moet een boost krijgen. Minister Slob is daar druk mee bezig en per 1 juli zijn de voorwaarden weer flink aangescherpt. Werk jij op een VVE-groep en vraag je je af waar je nu precies aan moet voldoen? De eisen helder op een rij.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Pixabay

1 Nieuwe titel

De upgrade van VE vraagt om een nieuwe titel. Je wordt voor de overheid voortaan officieel ‘beroepskracht VE’. Niet schrikken, daar hoef je verder niets mee, want in het werkveld mag je jezelf gewoon pedagogisch medewerker blijven noemen.

2 Verankering in pedagogisch beleidsplan

Het begint met een goede basis. De voorschoolse educatie krijgt een stevige verankering in het pedagogisch beleidsplan. Sinds 1 juli moet je dat als organisatie specifiek beschrijven. Je geeft aan welke visie je hebt op voorschoolse educatie. Welke ontwikkelmethodiek gebruik je, oftewel: welk VVE-programma? Het beleidsplan beschrijft ook hoe je dat programma gebruikt, met

0
349

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.