Van prentenboek tot Facebook – gebruik je media wijs

Wat is het eerste dat een pasgeboren baby voor zijn neus krijgt? Een mobiele telefoon voor een foto, die even later online gaat via de sociale media van de trotse ouders. Zo wordt de wereld van een kind vanaf zijn geboorte gevormd door media. Je kan er niet omheen, ook niet in jouw groep. Blijft de vraag: hoe gebruik je media op een pedagogisch verantwoorde manier?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobestock

Wat bedoelen we precies als we het over ‘de media’ hebben? Een medium is iets waarmee je informatie overdraagt. Dat kan digitaal zijn, maar ook tijdschriften, kranten en de kinderboeken in jouw groep zijn media. Met sociale media bouw je een netwerk van contacten op om informatie te delen. Via Facebook bijvoorbeeld, of via de WhatsAppgroep waarin je foto’s met de ouders deelt.

Goed of slecht?

Zijn media nou goed of slecht? Het is eigenlijk net als met eten: als je kinderen de hele dag zoute crackers te eten geeft is dat niet gezond, maar af en toe een crackertje

0
32

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.