STOP cyberpesten!

Pesten op internet, oftewel ‘cyberpesten’, begint vaak al op de basisschool. Ook bso’s krijgen hier dus mee te maken. Hoe kun je het voorkomen, of hoe zorg je dat het stopt? Stap één: zorg dat je iets afweet van de online wereld.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Pesten gaat tegenwoordig verder dan als laatste gekozen worden bij gym, het afpakken van iemands broodtrommel of een kind aan zijn jas ophangen aan de kapstok. Ook online maken kinderen elkaar het leven zuur: het zogenoemde ‘cyberpesten’.

Cyberpest-expert Niels Baas is vroeger zelf veel gepest en doet daarom onderzoek naar en geeft advies over cyberpesten. Pesten komt volgens hem het meest voor in groep 7 en 8 van de basisschool en in de eerste twee klassen van de middelbare school. Veel kinderen hebben dan al een computer en smartphone tot hun beschikking, dus wordt er ook gecyberpest. Met WhatsApp

0
41

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.