Steeds meer fusies en overnames

De laatste maanden zijn er opvallend veel fusies en overnames in de kinderopvang. Groei is niet alleen aantrekkelijk vanwege de eisen van de Wet IKK, maar ook omdat scholen erom vragen. En dan is er nog de financiële onzekerheid. 'De laatste crisis heeft me aan het denken gezet.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Michelle van Nieuwenhoven van kinderopvangorganisatie Kiddies kondigde onlangs aan dat de organisatie die haar ouders ooit oprichtten, zal worden overgenomen door Stichting Kinderopvang Alkmaar (SKOA). Samen zijn ze straks de grootste kinderopvangaanbieder in Alkmaar. De directeur ging niet over één nacht ijs. ‘Er wordt in pedagogisch opzicht steeds meer van organisaties gevraagd. Dat zorgt voor een verbeterde kwaliteit, mits je de maatregelen goed kunt implementeren. Als middelgrote organisatie hebben wij niet de middelen in huis om de pedagogiek te borgen, en SKOA heeft die wel.’ Denk bijvoorbeeld aan de inzet van een pedagogisch coach. ‘Die huren we nu extern in,

0
146

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.