Speelgoed kopen

Het speelgoed op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal beïnvloedt de manier waarop kinderen spelen en zich ontwikkelen. Locatiemanagers en pedagogisch medewerkers moeten volgens speldeskundige Marianne de Valck dus kritisch zijn op wat ze aanschaffen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het valt Marianne de Valck op dat opvangorganisaties vaak niet duidelijk op papier hebben staan aan welke eisen het speelgoed op hun groepen moet voldoen. Van welke kwaliteit moet het zijn? Hoe lang moet het meegaan? En wat is het doel? Kortom: er is geen speelvisie.

Geen goede zaak, vindt Marianne, want speelgoed zou het visitekaartje moeten zijn van het pedagogisch plan van de organisatie. Daarom roept ze niet alleen stafmedewerkers en locatiemanagers op hiermee aan de slag te gaan, maar juist ook pm’ers. ‘Want als pedagogisch medewerker bepaal jij uiteindelijk wat je uit de kast pakt en de

0
19

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.